מה עושים במקרה של שריפה ?
מה הם הסיכונים של שריפה (שומן) שמן
עושים על האש? מה הסיכונים של שריפות שמן, ומהם הצעדים בהם ניתן לנקוט כדי למנוע אותן:
זה לוקח רק שבריר של שנייה. השמן על תנור, או משטח הטיגון מתחמם יותר מידי ועולה בלהבות פתאום, בישול ארוחה הופך למצב מסכן חיים.
מה שהופך את המצב לגרוע יותר הוא שרוב האנשים אינם יודעים כיצד להתמודד עם הבעיה, ולעתים קרובות, הנסיונות שלהם לכבות את האש רק מחמירות את הבעיה.
ישנם מספר צעדים שניתן לנקוט כדי למנוע מלכתחילה מפריצת שריפת שומן. אבל אם במקרה השריפה פורצת חייבים לדעת מה לעשות או יותר נכון מה לא לעשות.
ביצוע ההנחיות הבאות יבטיח שהקריירה שלך כשף לא תכלול הסבה מקצועית לכבאי חובב.
מניעת שריפת שומן
לא חשוב אם אתם מכינים ארוחת גורמה של ארבע מנות או מטגנים כמה המבורגרים, בטיחות אש חייבת תמיד להיות בתת מודע.
בעת שימוש בשמן בישול, תמיד לחמם אותו לאט. אסור לעזוב את מקום הבישול אם אתה מחמם שמן ןחייבת להיות השגחה תמידית. בגלל שחימום שמן עלול לגרום להצתה, חשוב לוודא שאתה נוכח במקרה שמשהו משתבש. השארת המטבח, אפילו לשניות אחדות, עלולה להיות טעות גדולה.
בעת חימום השמן, אסור לקרב שום נוזל אחר לשמן. מים, סודה, קפה או תה שישפכו לשמן חם יהפכו אותו לאדים שיתיזו עליכם, ועלולים לגרום לכוויות קשות מאוד. כמו כן, בעת שימוש בטיגון עמוק, הקפד לא הביט בכלי הטיגון מלמעלה. אל תניח את הסיר בקצה השיש, אם הסיר יפול מהשיש השמן עלול לעלות בלהבות בתוך שניות.
הוספת מזון לשמן חם צריכה להיעשות בזהירות רבה.
יש לודא שלחות לא הצטברה על האוכל לפני הבישול. כמו כן, השתמש מזלג ארוך או מלקחיים למקם את האוכל בתוך המחבת, כדי למנוע התזת שמן חם.
שים לב לעובדה כי בעת טיגון, מזונות רבים, יגרמו להתזת שמן.
יש להיות מוכנים למקרה של שריפה.
יש להשתמש תמיד בכפפות חמות , מכסה כדי לכסות את המחבת, ומטף מוכן על כל מקרה. אבקת סודה לשתייה טובה לגיבוי אש, אך נדרשת כמות גדולה כדי שתהיה יעילה.
איך להגיב במקרה של שריפת שמן?
למרות שזה קל לומר מאשר לעשות, הדבר החשוב ביותר הוא להישאר רגוע ולא להיכנס לפאניקה.
אסור להרים מחבת שעולה האש. זה מסוכן מאוד, כי האש יכולה להתפשט עליך והשמן יכול להישפך על הדלפק או הרצפה שעלולים לעלות באש. אסור לשים מים על האש. פעולה זו תגרום להתזת השמן שעלולה לשרוף את העור.
דרך הפעולה הרצוי הוא כיסוי האש עם מכסה. פעולה זו תחנוק את האש, יש להקפיד לכבות את המבער או מקור הגז, ולאחר מכן לא להתקרב במשך 20-25 דקות על מנת שהאזור יתקרר. עדיף להשתמש במכסה מתכת כי מכסה של זכוכית עלול להתפוצץ.
במקרה והאש תפסה את הבגדים שלך, יש להתגלגל על האדמה. זוהי הדרך היעילה ביותר לכבות את האש.
זה גם אחד הדברים החשובים והקלים ביותר שיש לזכור, אפילו במצב קשה.
אם האש יוצאת מכלל שליטה במהירות, יש להתפנות ולקרוא למכבי באש 102.
שמירת הנחיות הבטיחות לפני תחילת הבישול, תבטיח שהתוצאה הסופית היא ארוחה נחמדה במקום חוויה מחרידה.
חברת א.ש. הנדסה - חברה בתו תקן למערכות כיבוי אש !
צור קשר עם אחד מיועצי הכיבוי שלנו ונשמח לתת לך את מירב המידע בנושא !
מקור: Fire Magazine