אודות א.ש. הנדסה
חברת א.ש. הנדסה עוסקת בתחום מערכות כיבוי אש, אישורים למוסדות ציבוריים ופרטיים. החברה בעלת ניסיון רב בתחום מערכות כיבוי אש והבטיחות.
אנו פועלים ביחד עם לקוחותינו להקמה, תפעול ותחזוקה של מערכות כיבוי אש ובטיחות, תוך מתן שירות איכותי ויעוץ מקצועי הנסמך על מומחים בארץ ובחו"ל. אנו מישמים את טכנולוגיות האחרונות בתחום הבטיחות ועומדים בקשר רצוף עם ספקי ציוד בארץ ובחו"ל.
מיגון אש אקטיבי (AFP) הוא חלק בלתי נפרד בהתגוננות מפני אש. המיגון מאופיין על ידי שימוש באלמנטים ומערכות, המופעלים על ידי מערכות חיישנים בניגוד למיגון אש פסיבי המבוסס על ידי בנייה בחומרים מסויימים
מאחר והמערכות חייבות תמיד להיות תקינות ישנה חשיבות מכרעת לתכנון והקמת המערכות ומאוחר יותר לבדיקתן על בסיס קבוע. המערכות מחולקות לכמה קטגוריות:
מערכות גילוי אש
מערכות גילוי אש פועלות על ידי חיישנים של עשן וחום, הן מפעילות אזעקה המאפשרת פינוי, הן מזעיקות את כוחות כיבוי האש, הן מסוגלות לסגור דלתות אש המוחזקות על ידי מעצורים מגנטיים, וכמו כן הן יכולות להפעיל פתחי אוורור בחדרי מדרגות.
מערכות דיכוי אש
מערכות דיכוי אש כוללות מטפים אוטומטים או ידניים, שימוש בגז או במערכות קצף. שימוש במערכות אלו ימצא בדרך כלל במטבחים או באזורי סיכון גבוהה לאש.
מערכות ממטרות
מערכות ממטרות אש מותקנות בכל סוגי הבניינים. הן מוצבות בדרך כלל בתקרת המבנה ומחוברות למקור מים. מערכת ממטרה טיפוסית פועלת כאשר החום באתר השריפה גורם לקפסולת זכוכית המכילה נתיך שמופעל בטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס להישבר וכך ולשחרר את האטם של צינור המים. משמעות הדבר היא כי רק ראש ממטרה במקום האש פועל - ולא כל הממטרות בקומה או בבניין. מערכות ממטרה מסייעות לצמצם את התגברות השריפה, ובכך להגביל את הנזק לאנשים ולמבנה.
מניעת שריפת היפיקסית
ניתן למנוע אש על ידי אוויר בעל ריכוז חמצן נמוך (היפוקסי). מערכות למניעת שריפת אוויר היפוקסית, הידועות גם כמערכות להפחתת חמצן הן מערכות אוטומטיות חדשות למניעת כיבוי אש, אשר מפחיתות את ריכוז החמצן בתוך מקומות סגורים, כך שההצתה או ההתפשטות של האש לא יתרחשו. שלא כמו מערכות דיכוי אש מסורתיות שבדרך כלל מכבות אש לאחר שהיא מזוהה, מערכת היפוקסית מסוגלת למנוע שריפות.
מחלקת שירות ותחזוקה
פיקוח בדיקה ותחזוקה של מערכות כיבוי אש אקטיביות
לעתים ישנן חברות הנרתעות מלהשקיע את הזמן והכסף בשירות ובדיקה ואחזקה של מערכות כיבוי אש. לשם כך פורסם בשנת 1997 התקן הישראלי 1928 מערכות לכיבוי אש במים: בקרה, בדיקה ותחזוקה. תקן זה קובע את דרישות המינימום לבחינות תקופתיות לבדיקות ולתחזוקה של מערכות לכיבוי אש המבוססות על מים. המערכות שתקן זה מתייחס אליהן, אך אינו מוגבל רק להן, כוללות מערכות מתזים, זקפים, זרנוקים, מערכות קבועות לריסוס מים ומערכות מים-קצף.
מערכות כיבוי אש דורשות שירות קבוע בכדי לשמור אותם במצב עבודה מלא גם מעבר לבדיקות התקופתיות.
הבדיקות, השירות והתחזוקה צריכים להתבצע, כפי שנקבע בתקן אך ורק על ידי חברות או אנשים מורשים שהוסמכו לכך.
חברות צריכות לבחון את מערכות הכיבוי שלהן אחת לשבוע ולתעד את התוצאות על מנת להבטיח את יעילותם במקרה של שריפה.
תיאור בדיקת משאבות דיזל , מיכלי אחסון, שסתומים וכיו"ב
מחלקת תכנון
התכנון של מערכת הגנה מפני אש הוא מדע מדויק הלוקח בחשבון את אופי הבניין, אופן השימוש בבניין, תפוסה, תנועת העשן, חומרי בניין ומערכות נוספות. מטרת התכנון היא בראש וראשונה הצלת חיים, שמירת הנכס, שמירה על המשכיות העיסקית.
מערכות הגנה מפני אש הן מורכבות ומתוחכמות ומותאמות במיוחד לכל בניין ובניין בין אם היא מתוכננת לבניין חדש או לכחלק משיפוץ של בניין קיים.
תכנון הגנה מפני אש כולל גישה משולבת שבה מתכנני המערכת צריכים לנתח את רכיבי הבניין כחבילה כוללת תוך מילוי הדרישות הרגולטוריות ומענה לאחריות משפטית של בעל הבניין.
יש לקחת בחשבון מקרים של עדכון הרגולציה ו/או התקנים, כניסה של טכנולוגיות חדשות ושימוש בחומרים בניין מעכבי אש.
בתחילת העבודה מוצגת הרגולציה - לצד ההמלצות של התכנון. אנו בא.ש הנדסה מנסים להביט מעבר לדרישות המינימום של הרגולציה ולבדוק השלכות עתידיות כגון תחזוקה ועדכוני המערכת.
המערכות כוללות בדרך כלל הפעלה ומיקום של הרכיבים הבאים:
מערכות איתור:
מערכות גילוי עשן מודרניות, גלאי חום שיכולים להפעיל אזעקות ומערכות התראה לפני העשן, אזעקות ומערכות התראה.
מערכות כיבוי ומניעה אוטומטיות:
ספרינקלרים
מטפים אוטומטיים
דלתות אש
פתחי אוורור עשן
תאורת חרום